Prostatacancerförbundet

Webbplatsen prostatacancer.se

Den som insjuknar i prostatacancer och vill ha information om sjukdomsförloppet har länge framförallt haft två alternativ: plöja svårsmält sjukvårdsupplysning eller kasta sig ner i internetforumens kaninhål. För att göra information om sjukdomen mer tillgänglig för allmänheten bad Prostatacancerförbudet ledande experter på ämnet att skriva en bok. Resultatet blev “Bra att veta om prostatacancer” – en lättbegriplig prostatacancerguide för dig som är sjuk, anhörig, orolig eller helt frisk.  

Vår uppgift blev att se till att bokens innehåll når ut digitalt, och efter ett gediget personas- och målgruppsarbete blev lösningen en katalogiserad och lättnavigerad hemsida. Allt krönt av en AI-chat som svarar på dina prostatacancerfrågor utifrån bokens innehåll. 

Manshänder håller i en Ipad över ett bord, Ipaden visar hemsidan prostatacancer.se
Kollage med tecknade människor i fotade miljöer.

Personas - ett stöd i arbetet

Med hjälp av djupgående research och intervjuer med anhöriga, diagnostiserade män och andra intressanta grupper i samhället tog vi fram olika personporträtt av personer som är relevant för sajten att rikta sig till. Kartläggningen av personernas liv, drivkrafter och informationsbehov blev vägledande i framtagandet av befintligt innehåll på hemsidan, men också kommande aktiviteter och tillägg.

AI-Chatbot

Hemsidan använder sig av en Chatbot framtagen av Prostatacancerförbundet. Chatboten är inläst på all information som finns på prostatacancer.se , det nationella vårdprogrammet och EU:s riktlinjer för vård av prostatacancer. Med hjälp av artificiell intelligens förstår chatboten besökarens frågor och för en sammanhängande dialog utifrån pålitliga och aktuella källor. Dygnet runt, alla dagar i veckan. 

Resultatet

En lättillgänglig sajt som uppmuntrar besökaren att utforska utifrån sina behov. 

Fluids engagemang och expertis bidrar till att vi kan öka kunskapen om sjukdomen. Det är vår övertygelse att detta kommer göra informationen än mer tillgänglig och användbar för såväl diagnostiserade, anhöriga eller den som bara vill veta lite mer om Sveriges vanligaste cancersjukdom.

– Lars Tomasson, Prostatacancerförbundet

Porträttbilder författare

Kontakta oss

Hos oss är goda råd inte dyra. Ni kan alltid kontakta oss i frågor om strategi & design. Antingen via formuläret nedan eller direkt till någon av oss

Ditt namn eller företag
Telefonnummer eller e-post *
Hur kan vi hjälpa dig?

Kundcase

Kategori
Foto

IFK Norrköping bortatröja 2024

IFK Norrköping x adidas
Foto

IFK Norrköping hemmatröja 2024

IFK Norrköping x adidas
Design

Oxelösunds kommun

Destinationsfolder
Webb

Colorama Norrköping

Hemsida & film
Webb

Prostatacancerförbundet

Hemsida & strategi
Design

Coop Gotland

Visuell kommunikation
Grafisk Profil

Drawing Connections

Necty
Kampanj

Solcellspark i Vingåker

Turn Energy
Kampanj

Tredjestället 2023

IFK Norrköping x Adidas
Foto

Kontrastfotografering

Linden & Spiralen
Branding

Visuell identitet

More than suits
Kampanj

Kom närmare verkligheten

NTM