Hur många typsnitt bör en grafisk profil innehålla?

Det beror på er organisations behov. Är ni en stor organisation så kan det vara bra att ha fler typsnitt så att ni kan variera er kommunikation till annonser, affischer, intranät och digital närvaro.
Se över alla olika platser där ni kan behöva variera er, exempelvis rubriker, mellanrubriker, brödtext, annonser, fallbacktext, webb och appar och så vidare. Välj sedan typsnittskombinationer som fungerar för att fylla era kommunikationsbehov. Men glöm inte bort att att det är viktigt att det finns igenkänning och en röd tråd i kommunikation, använd typsnitten konsekvent och med eftertanke, inte som strössel på glass.

Ett mindre företag som en frisör eller en liten verkstad klarar sig antagligen bra på ett rubriktypsnitt och ett för brödtext. Lättast är att välja en typsnittsfamilj som har både och, exempel kan vara Lato eller Merriweather som finns att ladda ner från Google Fonts i många skärningar.

Utforska gärna mer från oss i vår Fluid feed

Tankar & tips inför stundande semester

Vår Creative Director och tillika bokmal Fredrik P. Johansson bjuder på både tankar och tips inför stundande semester.

Hur syns din webb i andra kanaler?

Hur din länk ser ut kanske inte påverkar hur ofta du syns, men kan absolut locka fler att klicka på din länk och därmed öka din klickfrekvens.

Röri(li)ga bokstäver väcker uppmärksamhet för det fria ordet

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.

Early Bird väljer Fluid som reklambyrå

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Early Birds nya marknadsföringspartner.

Varför ska du satsa på livesändningar?

På vilket sätt kan livesändningar agera pricken över i:et för din interna och externa kommunikation? Vi går igenom några resonemang.

Fluid släpper gratistypsnitt – igen

Freebies var det här! Fluid lanserar ytterligare två gratistypsnitt designade av vår Art director Jonas Mandorf.