Vad ska man tänka på när man kombinerar typsnitt?

Om du vill ha symmetri kan du leta efter gemensamma former, finns det tvärstreck som påminner om varandra eller andra gemensamma drag? Den symmetriska kombinationen ger ett lugnt intryck och lämpar sig när du vill hålla en enhetlig känsla igenom profilen. Det bör dock finnas en viss kontrast så att rubriker, ingresser och brödtext inte flyter ihop.

Alternativet är att du gör tvärtom, välj två typsnitt som har starka kontraster. Det vanligaste exemplet är att kombinera en Serif med en Sans Serif. Detta kan vara bra när du vill skapa uppmärksamhet och låta typografin ta lite mer plats. En stor kontrast kan påverka läsbarheten, så testa dig fram så att ditt budskap når mottagaren.

Att begränsa antalet typsnitt du kombinerar är klokt. På webben ger det snabbare laddningstider och ger läsaren större möjlighet att överblicka innehållet. Blandar du för många typsnitt kan det vara svårt att förstå hierarkierna och det blir därmed svårare att leda läsaren genom innehållet i den ordning som du önskar att kommunicera det.

Utforska gärna mer från oss i vår Fluid feed

Hur syns din webb i andra kanaler?

Hur din länk ser ut kanske inte påverkar hur ofta du syns, men kan absolut locka fler att klicka på din länk och därmed öka din klickfrekvens.

Röri(li)ga bokstäver väcker uppmärksamhet för det fria ordet

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.

Early Bird väljer Fluid som reklambyrå

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Early Birds nya marknadsföringspartner.

Varför ska du satsa på livesändningar?

På vilket sätt kan livesändningar agera pricken över i:et för din interna och externa kommunikation? Vi går igenom några resonemang.

Fluid släpper gratistypsnitt – igen

Freebies var det här! Fluid lanserar ytterligare två gratistypsnitt designade av vår Art director Jonas Mandorf.

Så lyckas du med marknadsföringen på sociala medier

Hur får man ut maximalt av marknadsföringsbudgeten på sociala medier? Vi ger dig tips på hur du lyckas med din marknadsföring på plattformarna i våra telefoner.