Vad är en typsnittsfamilj?

En typsnittsfamilj är en samling typsnitt med liknande karaktäristik som tillhör en och samma familj. Ofta har familjen ett grundtypsnitt som designern utgår ifrån när den skapar variationerna. Dessa görs för passa ihop, men ändå ha egen karaktärer. Exempelvis kan typsnittet få olika skärningar som Light, Medium, Bold och Black. Men det kan också vara speciella varianter av typsnittet som lämpar sig för rubriker, display och får leva lite mer fritt. Typsnitten i en familj håller alltså en konsekvent designtanke och baseras på samma princip och design, men de har ändå sin egna karaktär.

Utforska gärna mer från oss i vår Fluid feed

Röri(li)ga bokstäver väcker uppmärksamhet för det fria ordet

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.

Early Bird väljer Fluid som reklambyrå

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Early Birds nya marknadsföringspartner.

Varför ska du satsa på livesändningar?

På vilket sätt kan livesändningar agera pricken över i:et för din interna och externa kommunikation? Vi går igenom några resonemang.

Fluid släpper gratistypsnitt – igen

Freebies var det här! Fluid lanserar ytterligare två gratistypsnitt designade av vår Art director Jonas Mandorf.

Så lyckas du med marknadsföringen på sociala medier

Hur får man ut maximalt av marknadsföringsbudgeten på sociala medier? Vi ger dig tips på hur du lyckas med din marknadsföring på plattformarna i våra telefoner.

Så lyckas du med radioreklam

Hur ska du göra för att skapa en minnesvärd radiospot? Vi ger dig en checklista med tips och några riktigt bra exempel på lyckad radioreklam.