Jag kan inte bädda in mitt typsnitt i Powerpoint, varför?

Om du har ett licenserat typsnitt kan det vara så att det har licensrestriktioner och helt enkelt inte tillåter att det bäddas in i t.ex. Powerpoint. Det kan även bero på att du har en äldre variant av typsnittet som inte längre är kompatibelt med nya programvaror. Säkerställ att du har typsnittet installerat på din dator, om det är så att du använder någon form av molntjänst för din typsnittshantering kan det vara så att det inte går att bädda in.

Om ditt företag använder sig av licenserade typsnitt, säkerställ att det finns ett så kallat ”fallback”-typsnitt som är vanligt förekommande som ni kan byta till om det är ett problem med det ordinarie. Använder ni primärt en linjär till era rubriker är det bra om det i den grafiska profilen finns specificerat om det är t.ex. Arial, Tahoma eller Verdana ni ska använda i reserv.

Utforska gärna mer från oss i vår Fluid feed

Hur syns din webb i andra kanaler?

Hur din länk ser ut kanske inte påverkar hur ofta du syns, men kan absolut locka fler att klicka på din länk och därmed öka din klickfrekvens.

Röri(li)ga bokstäver väcker uppmärksamhet för det fria ordet

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.

Early Bird väljer Fluid som reklambyrå

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Early Birds nya marknadsföringspartner.

Varför ska du satsa på livesändningar?

På vilket sätt kan livesändningar agera pricken över i:et för din interna och externa kommunikation? Vi går igenom några resonemang.

Fluid släpper gratistypsnitt – igen

Freebies var det här! Fluid lanserar ytterligare två gratistypsnitt designade av vår Art director Jonas Mandorf.

Så lyckas du med marknadsföringen på sociala medier

Hur får man ut maximalt av marknadsföringsbudgeten på sociala medier? Vi ger dig tips på hur du lyckas med din marknadsföring på plattformarna i våra telefoner.