Hur ska man tänka med typografi i logotyper?

Det viktigaste är att typsnittet matchar varumärkets identitet, att det fångar det essentiella i varumärkes själ. Tänk även på läsbarheten och säkerställ att logotypen blir läsbar även i små versioner. Vidare så behöver ni verkligen inte tänka att ni ska välja typsnitt till logotypen efter de typsnitt ni ska ha i er kommunikationen (såsom rubriktypsnitt, brödtext, etc.). Logotypen ska bestå, men varumärkets generella typsnitt kan förändras med åren. Behöver ni hjälp med att skapa antingen en logotyp eller grafisk profil så är ni såklart varmt välkomna att kontakta oss på Fluid!

Utforska gärna mer från oss i vår Fluid feed

Hur syns din webb i andra kanaler?

Hur din länk ser ut kanske inte påverkar hur ofta du syns, men kan absolut locka fler att klicka på din länk och därmed öka din klickfrekvens.

Röri(li)ga bokstäver väcker uppmärksamhet för det fria ordet

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.

Early Bird väljer Fluid som reklambyrå

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Early Birds nya marknadsföringspartner.

Varför ska du satsa på livesändningar?

På vilket sätt kan livesändningar agera pricken över i:et för din interna och externa kommunikation? Vi går igenom några resonemang.

Fluid släpper gratistypsnitt – igen

Freebies var det här! Fluid lanserar ytterligare två gratistypsnitt designade av vår Art director Jonas Mandorf.

Så lyckas du med marknadsföringen på sociala medier

Hur får man ut maximalt av marknadsföringsbudgeten på sociala medier? Vi ger dig tips på hur du lyckas med din marknadsföring på plattformarna i våra telefoner.